OPPAO (Organización de Productores de Pesca de Altura de Ondárroa) Ondarroako arrantza-ontzidiaren batasunetik sortu zen, sektorearen etengabeko erronkei aurre egiteko beharraren aurrean bere jardueraren jasangarritasuna hobetzeko eta harrapaketen gehieneko kalitate-estandarrak lortzeko. OPPAO estatuko arrantza-erakunde garrantzitsuenetako bat da berrikuntzaren eta teknologia berrien eskutik.

OPPAO osatzen duten bajurako eta alturako itsasontziek kalitate goreneko arrain freskoa dakarte portura, ingurumen eta gizarte aldetik guztiz jasangarria den jarduera batean, ingurunearen gaineko inpaktu minimoa lortzen dute zuzeneko 350 lanpostu inguru sortu.

OPPAOk bere espezie nagusietako baten kontsumoa sustatzeko kanpaina abiarazi du 2021 honetarako: EUROPAKO LEGATZA (Merluccius merluccius). OPPAOk merkaturatzen dituen beste espezie garrantzitsu batzuk zapoa, oilarra eta itsas aingira dira.

MERLUCCIUS ONDA-ROAD OPPAOren 2021eko Ekoizpen eta Merkaturatze Planaren barruan dago, eta bere helburua herritar guztien artean arrainaren kontsumoa sustatzea da.

Helburu hori lortzeko Ondarroako ostalaritzaren laguntza izan dugu, legatza prestatzeko errezeta ezberdinak laga baitizkigute. Errezeta hauen helburua azken kontsumitzailea jatetxe horietara bideratzea da edo legatza euren etxeetan kontsumitzera eramatea da. Horretarako, errezetaren elaborazioa azaldu da pausoz pauso.

Jatetxea Batzoki Ondarroa

Artabide, 36 – 48700 Ondarroa

946 832 665

web      facebook      tripadvisor

Jatetxea Maddi

Antiguako Ama Kalea, 7 – 48700 Ondarroa

946 833 450

facebook      tripadvisor

Jatetxea Erretegi Joxe Manuel

Sabin Arana Kalea, 23 – 48700 Ondarroa

946 830 104

facebook       tripadvisor

Jatetxea Boga-Boga

Itxas Aurre, 8 – 48700 Ondarroa

tripadvisor

Jatetxea Sutargi

Nasa Kalea, 11 – 48700 Ondarroa

946 832 258

web       facebook       tripadvisor

Legatza arrain zuri osasungarria da. Adin guztietarako elikagai aproposa da, haur, heldu eta adinekoentzat, gantz gutxi duelako eta proteina maila altua duelako. Gainera, gantz hori omega 3an aberatsa da. Bestalde, B1, B2, B3, B9 eta B12 bezalako bitamina ugari ditu, eta baita dieta orekatu eta osasungarri batean funtsezkoak diren mineralak ere; esaterako, fosforoa, magnesioa, potasioa, burdina, zinka edo iodoa.

OPPAOtik espezie ikaragarri hau ezagutzera gonbidatzen zaitugu Ondarroako ostalaritzarekin elkarlanean egindako ekimen honekin. Egunero profesionaltasun eta zaintza handienarekin harrapatzen duguna.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para obtener información estadística. Al continuar navegando acepta esta Política de cookies.

ACEPTAR